Stadsprijs Geraardsbergen voor profs
Home Stuur e-mail Twitter Facebook
Fotoslideshow
Podium
Stadsprijs
Sportverbond Geraardsbergen

Editie 2011

affiche Stadsprijs Geraardsbergen - editie 2011

Nederlander Jos Van Emden (Rabobank) zegeviert in de 94ste Stadsprijs Geraardsbergen

De 94ste Stadsprijs Geraardsbergen is een kolfje geworden naar de hand van de Nederlandse Raborenner Jos Van Emden. Hij versloeg op de top van de Markt in een spurt met twee Steven De Neef (Jong Vlaanderen). Vijf seconden later won Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) de spurt van de achtervolgende groep.

De Stadsprijs deed zijn uitstekende reputatie weer alle eer aan. De GP Geraardsbergen lokte opnieuw de grote massa naar de Oudenbergstad, waar de kermisweek een topdag beleefde. De weergoden waren van de partij en de vele wielerfans kregen een uitgebreid peloton én een boeiend koersverloop te zien.

Organisator Sportverbond Geraardsbergen zorgde voor een feestelijke start van de koers. De gevierde acteur Marijn Devalck, zeg maar Boma Balthazar uit FC De Kampioenen, mocht de grote groep opgang trekken. De start ging tevens letterlijk gepaard met vuurwerk, links en rechts van de weg schoten wolken van kleurrijke confetti de lucht in. Een internationaal getint peloton trok het steile marktplein op, onder de 191 deelnemers ook heel wat streekrenners. Ze reden een verdienstelijke wedstrijd, maar meer zat er voor hen helaas niet in. Staf Scheirlinckx was nochtans met grote ambitie aan de start gekomen. De renner van Veranda’s Willems-Accent gooide er meteen zwaar de beuk in en reed het poloton aan stukken. Onder meer Stijn Vandenbergh (Katusha), Michaël Van Staeyen (Topsport Vlaanderen - winnaar Stadsprijs 2010), Reinier Honig (Landbouwkrediet) en de Zweedse kampioen Philip Lindau (CykelCity) sprongen mee op de kar. De snelle Van Staeyen koerste overigens de hele dag aandachtig voorin maar een dubbel in de Stadsprijs werd hem niet gegund.

De vroege vluchters zouden het echter niet lang uitzingen, mede onder impuls van Vacansoleil-DMC dat alles zette op Bjorn Leukemans en Topsport Vlaanderen kwam de hergroepering tot stand. Leukemans, diens ploeggenoot Gorik Gardyn en Michel Kreder van Team Gaermin-Cervélo zouden achteraf nog nadrukkelijk hun stempel drukken op het koersverloop. De Stadsprijs werd naar goede gewoonte een felbevochten koers waarin ook de thuisrenners zich van hun beste kant lieten zien. Sven Neckebroeck, Tom Van Den Haute, Staf en Bert Scheirlinckx, Koen Barbé, Kevin Van Den Noortgate, Laurens De Vreese… ze deden wat ze konden, maar in de finale moesten ze plooien voor Rabobank dat vol in het offensief trok en keurig afwerkte met Jos Van Emden op één. De snelle Jurgen Roelandts kwam enkele tientallen meters tekort om de twee vluchters nog bij te benen. Roelandts werd toch nog mooi derde. Laurens De Vreese uit Geraardsbergen finishte op een fraaie 14de plek, waarmee de jonge renner van Topsport Vlaanderen-Mercator andermaal zijn prima conditie onderstreepte. (GP)

Voor de volledige uitslag van de 94ste Stadsprijs Geraardsbergen klik hier.

"100 joar kerremeskoers in Giesbaargen"

Boek ‘100 joar kerremeskoers in Giesbaargen. De Stadsprijs in woord en beeld’. BESTELLEN KAN <HIER>

JavaScript